נשנושים בריאים וטעימים: 4 מתכונים מנצחים

אין אדם שלא מכיר את הצורך במשהו טעים ומתוק ליד הקפה בבוקר, אחר הצהריים או סתם כנשנוש להמתיק את היום. אם רוב האנשים יכולים פשוט לקחת כמה קוביות שוקולד או חתיכת עוגה, מתאמנים ואנשים שמקפידים על תזונה וספורט כנראה ישאירו את הצורך הזה בגדר מחשבה בלבד.

אנחנו רוצים לעזור לקבוצת המתאמנים ולכל מי שלא יכול לקחת חתיכת עוגה כשהוא רוצה, ולכן אספנו כאן בשבילכם מספר מתכונים לנשנושים בריאים וטעימים, שמצד אחד יענו על הצורך במתוק ומצד שני יוסיפו גם ערכים תזונתיים ולא יכילו הרבה קלוריות.

עוגיות שוקולדיות

עוגיות שנשמעות מושחתות לכאורה אך בפועל מכילות רק 65 קק"ל ליחידה ומכילות המון דברים טובים. יש להן טעם שוקולדי נהדר למרות שכלל אין צורך להוסיף להן שוקולד (אך מי שלא מקפיד על כל קלוריה בדיוק יכול כמובן)

המצרכים:

  • 4 כפות קמח שיבולת שועל / כוסמין / שקדים

ניתן לטחון שיבולת שועל בבלנדר אם אין לכם קמח שיבולת שועל. אנחנו ממליצים על קמח שיבולת שועל משום שהוא ייתן את הערכים התזונתיים הכי טובים. קמח שקדים ייתן עוגיות קלילות יותר וקמח כוסמין ייתן עוגיות כבדות ומשביעות יותר

  • 1/3 כוס אבקת קקאו ללא ממתיקים
  • 3 כפות דבש
  • 2 חלבוני ביצה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • אם אתם אוהבים- מלח גס לקישוט

הוראות: ערבוב כל החומרים היבשים. לאחר מכן להוסיף את החלבונים ותמצית הווניל. לאחר שהתערובת מעורבבת לחלוטין להוסיף את שאר הרכיבים. טבעונים יכולים להוסיף במקום החלבונים 2 כפות חמאת בוטנים והעוגיות יצאו דחוסות יותר.

האפייה בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות. עדיף לתת להן להתקרר כמה דקות לפני שאוכלים.

גלידה מרעננת

מתכון פשוט ובריא מאוד, מתאים גם לטבעונים וגם לאוכלי כל. כדור אחד של הגלידה יכיל בערך 90 קק"ל- אמורים לצאת מהתערובת בערך שישה כדורים. ניתו גם לאכול כשייק או כסמודי בול- אך אנחנו ממליצים על גלידה.

המצרכים:

  • 3 כוסות פירות יער קפואים
  • 1 כוסות פטל / אוכמניות / פרי דומה קפוא

פירות יער חמוצים מאוד, פטל ואוכמניות מתוקים. אפשר לשחק עם היחס אך אנחנו ממליצים לשמור על יחס דומה כדי שהגלידה לא תצא מתוקה מידי. פירות יער שמגיעים בתערובת עם פטל- יהיו יחסית חמוצים

  • 4 בננות בשלות קפואות
  • 1/2 כוס חלב שקדים

ניתן להחליף לחלב אחר אך עדיף חלב צמחי

הוראות: לטחון את הכל בפולסים קצרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. הגלידה מוכנה מיד- אין צורך להקפיא. לקבלת שייק או סמודי בול אפשר לטחון בפולסים ארוכים ולהוסיף יותר נוזלים.

ניתן להוסיף סופר פודס כמו פשתן וזרעי צ'יה.

מאפינס

אין כמו עוגה לצד הקפה ולכן הבאנו לכם מתכון מעולה למאפינס פשוט, עשיר בחלבון, כאשר כל מאפין מכיל כ- 65 קק"ל בלבד.

מצרכים:

  • 2 סקופים אבקת חלבון, עדיפות לווניל כדי שישתלב בטעמים
  • חצי כוס קמח כוסמין / שקדים (איך יודעים במה לבחור? ראו מה כתבנו במתכון לעוגיות)
  • 550 גרם רסק תפוחים
  • 3 ביצים
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • מעט קינמון אם אוהבים
  • אופציונלי: 50 גרם שוקולד מריר עם אחוז מוצקי קקאו גבוה

הוראות: כמו כל עוגה בחושה פשוט מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומעבירים לתבניות מאפינס. התערובת מספיקה ל15 מאפינס.

אופים בחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה. כשמכניסים למרכז המאפין קיסם והוא יוצא יבש- המאפינס מוכנים.

עוגיות שוקולד פיסטוק

אין על שילוב של שוקולד ופיסטוק, וכשהשילוב מגיע בעוגיות שכל אחת מהן מכילה רק 50 קק"ל אי אפשר לעמוד בפניו. אז למה אתם מחכים? רוצו להכין

מצרכים:

  • 3 חלבונים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפיות פיסטוק קלוי וגרוס
  • קורט מלח
  • חצי חבילת שוקולד מריר עם אחוז מוצקי קקאו גבוה

הוראות: יש להקציף את החלבונים והמלח עד לקבל תערובת לקראת יציבות. בשלב זה להוסיף בהדרגתיות עד הדבש עד שתצא קצפת מבריקה. מקפלים פנימה את הטחינה בעדינות. יוצרים 24 עוגיות ואופים בתנור בחום של 90 מעלות לשעתיים. כשהעוגיות יוצאות מהתנור ומתקררות טובלים אותן בשוקולד שהומס במיקרוגל בפולסים. כשהשוקולד עדיין רך טובלים את העוגיה בפירורי הפיסטוק הקלוי.

מתכוני בריאות

הוסף תגובה