למה חשוב להתאמן גם בחורף?

החורף היא עונה נהדרת בשביל להמציא כל מיני תירוצים ולהתחמק מפעילות ספורטיבית. הקור, הרטיבות והבית החמים הם מבין הגורמים הבולטים שגורמים לנו להתעצל בחורף. אולם לאימון בחורף יש הרבה צדדים חיוביים. בכתבה הבאה נציג לכבוד כל המתחמקים העונתיים מדוע כדי להתאמן גם בחורף.

נפש בריאה בגוף בריא

פעילות ספורטיבית במידה מתונה בריאה לנפש כשם שהיא בריאה לגוף עצמו. לא מעט מחקרים מספקים עדויות לכך שפעילות ספורטיבית סדירה היא צעד מפתח בשביל להרגיש טוב עם עצמנו. בהתאם לכך, טיפים המעודדים עיסוק בספורט מופיעים במדריכי אושר רבים.

בחורף האמת הזאת נכונה על אחת כמה וכמה. אמנם העונה החורפית בישראל לא מאוד קרה אבל גם כאן השמיים האפורים והאוויר הקר עשויים להגביר אצל אנשים תסמיני דיכאון אשר פחות באים לידי ביטוי בקיץ. פעילות ספורטיבית יכולה להיות תרופת נגד טובה לכך.

כל פעילות ספורטיבית היא אפקטיבית, אולם בהקשר זה מומלץ לשים לפעול לפי כמה דגשים:

  • מומלץ להרבות בפעילות לאורך השבוע, ולהקפיד על מינימום של שלוש פעמים בשבוע. עיסוק יומיומי בספורט הוא האופטימום.
  • מוטב לעסוק בפעילויות אירוביות מאומצות, כגון רכיבה על אופניים, ריצה, שחייה, ריקוד וכדומה.
  • הפעילות לא צריכה להיות ארוכה מדי. זמן ממוצע של עשרים דקות עד חצי שעה הוא זמן יעיל.

לא זמן פציעות

זה אמנם כבר הפך לקלישאה שחוקה אבל הגוף שלנו הוא מכונה הדורשת תחזוקה קבועה. הקפדה על תזונה נכונה, אורח חיים בריא ושגרה ספורטיבית סדירה הם גורמים חושבים בשמירה על בריאות הגוף ותפקודו המוצלח.

בהקשר זה חשוב להזכיר שהחורף הוא לא זמן מת. נכון, אי אפשר להשוויץ בתוצאות האימון בים או בבריכה אך עדיין חשוב להקפיד על שגרה בריאה. יש לכך משמעות אדירה בכל הקשור לשמירה על כושר ומניעת פציעות.

לאימון סדיר לאורך כל השנה יש אספקטים חיובים רבים. הנה רק כמה דוגמאות בולטות לזכותו:

  • ההסתברות לפציעות יורדת. יציאה וחזרה מכושר אינם מומלצים בהקשר זה. מומלץ לשמור על רמה יציבה שתמנע הפעלת מאמצים גדולים על הגוף.
  • אפשרות לשיפור מתמיד. אימון רצוף מאפשר לנו לשמור על הישגי עבר ואף לשפר אותם. אימון עונתי אינטנסיבי ככל שיהיה פחות יעיל לשם כך.
  • החשיבות שבהתמדה. התמדה במשהו לאורך זמן נותנת תחושות חיוביות כמו סיפוק, גאווה ומסוגלות – אימון גם בחורף תורם לפיתוח רגשות אלו.

ספורטאים נהנים יותר

או אולי יותר מדויק לכתוב סובלים פחות? מחקר מהשנים האחרונות מצא שלפעילות ספורטיבית בזמן חורף עשויות להיות השפעות חיוביות כנגד מחלות חורף למיניהן וסימפטומים של הצטננות.

על פניו, ההיגיון אומר שלא טוב לעסוק בספורט בזמן מחלה. זה אכן נכון במקרה של מחלה קשה בה בהחלט לא כדאי לאמץ את הגוף אלא לתת לו את המנוחה הראויה. אלא שבמקרה של מחלות חורף המסקנות מעט שונות.

על מנת להילחם בתופעות של הצטננות קלה מומלץ להמשיך להתאמן גם בחורף. זאת מכיוון שפעילות ספורטיבית תורמת לחיזוק המערכת החיסונית, דרך הגברת הייצור של כדוריות דם לבנות בגוף.

שמש חורפית

כפי שכבר צוין, דיכאון חורף הוא מונח אמיתי שנכון עבור רבים מאיתנו. גם אם אנחנו לא מגלים תסמינים מובהקים של דיכאון, קיים עדין סיכוי גדול להרגיש מצב רוח ירוד כשמזג האוויר סגריר.

מתאמנים אשר עושים את פעילותם הספורטיבית בחוץ מקבלים נקודות בונוס גם בגזרה זאת. העונה החורפית בישראל משופעת בשעות שמשיות ועל כן באמצעות הקפדה על אימון גופני סדיר בחורף אפשר להגביר את החשיפה לשמש.

חשיפה לשמש טובה אם כן לבריאות הנפשית אך לא רק. היא גם מגבירה את הייצור של ויטמין D בגוף, שהוא ויטמין חיוני לגוף האדם. לא מעט אנשים נוטלים ויטמין זה בכמוסה – דבר שעשוי להעיד על חשיבותו הרבה.

בשביל הקלוריות

אימון במזג אוויר גורם לשריפה גדולה יותר לעומת אימון במזג אוויר חם. זאת כנראה מהסיבה שהגוף זקוק ליותר אנרגיה בשביל לחמם את עצמו במהלך האימון כאשר הטמפרטורה קרה.

שריפת קלוריות רבה יותר היא לא בהכרח ערך ששיש לחתור אליו אבל אי אפשר להכחיש שהיא מניע מוטיבציוני מרכזי אצל לא מעט מתאמנים. אם אתם נמנים על קהל זה תשמחו לדעת שבחורף העבודה שלכם שווה יותר (קלוריות).

אימון חורף

הוסף תגובה