דמיינו לעצמכם סיטואציה שבה אתם מזמינים את החברים הכי טובים שלכם לערב מנגל אצלכם בבית, אבל לפתע אתם מגלים שאחד מהחברים לא מסתדר עם בשר מהחי, או במילים אחרות – צמחוני. מבאס נכון? אז זהו שכבר לא! היום אנחנו הולכים להציג בפניכם 3 תחליפי בשר איכותיים ומעולים, שישאירו אתכם שבעים ואפילו עם טעם של עוד. אז קדימה בואו נתחיל!
תחליף לבשר? נראה לכם?!
לפני שנדבר על המאכלים עצמם אותם ניתן לשים על המנגל במקום הבשר המסורתי, ייתכן שרבים מכם ודאי ירימו גבה על עצם ההחלפה של הבשר הכל כך טעים, בתחליף כלשהו. לכן, הדבר הראשון שנדבר עליו הן 2 הסיבות העיקריות למה צריך תחליפי בשר.
- תזונה בריאה יותר – אנשים רבים לא מוצאים את הבשר של היום בתור תזונה בריאה כל כך, אלא מעדיפים לסגל לעצמם הרגלי תזונה שמקורם יותר מן הצומח. תחליפי הבשר מהווים פתרון מושלם לכך.
- אורח חיים – אורח חיים צמחוני או טבעוני, מונע מההולכים על פיו מלאכול מוצרים שונים מן החי. כאשר מגיעות ארוחות גדולות, ובפרט הכוללות את המנגל המסורתי, זה הופך לבעיה. גם במקרה זה נכנס תחליף הבשר לפעולה.
כמובן שמעבר ל-2 המקרים הללו, ניתן גם לעשות שימוש וליהנות מתחליפי בשר בכל מצב, בין אם אתם צמחוניים או לא, ובין אם סתם בא לכם לנשנש משהו טעים ומזין.
הקציצה האהובה בשינוי אדרת
התחליף הראשון עליו נדבר, כי איך אפשר שלא, הוא קציצת ההמבורגר האהובה, שכל אחד ואחת מאיתנו מזילים ריר רק מלשמוע על זה. ובכן כאשר מדובר על התחליף של ההמבורגר, בשנים האחרונות פותחו ויצאו לשוק הרחב מגוון סוגים של המבורגרים שמקורם בקטניות, אך יחד עם זאת הצליחו המומחים לשמר את הטעם והמרקם הבשרני, כך שבפועל כמעט ואין הבדל. מה שכן, וחשוב לציין זאת, תחליפי ההמבורגר האלו אשר נמצאים כבר על המדפים בחנויות כגון ביונד בורגר, הינם עתירים בנתרן, ולכן נמליץ לשים את המלחייה בצד כשנהנים מהם.
היישר מאמריקה: הנקניקיות החדשות
לצד קציצת ההמבורגר המסורתית, ישנו תחליף עבור מצרך מאוד בסיסי בעולם הברביקיו והוא הנקניקיות. ומה התחליף במקרה הזה אתם שואלים? ובכן כאן מדובר על משהו שעלול להפתיע אתכם, מדובר על גזר. רגע לפני שאתם קופצים, נסביר שהנחת גזר שלם על המנגל, עם תיבול נכון של מגוון תבלינים כגון מלח, פלפל וכמון, בעוצמת האש הנכונה לפרק זמן נכון, גורמת לירק להפוך לרך וטעים, כך שכשנניח אותו בתוך הלחמניה כמעט ולא נרגיש בהבדל. והנתונים? ובכן מדובר בהרבה פחות קלוריות שבגזר לעומת הנקניקיה כמובן, אך בהתאם גם בהרבה פחות חלבון ולכן מדובר יותר בתוספת ופחות במנה עיקרית.
הסטייק שעושה פלאים
תחליף הבשר האחרון עליו נדבר היום, הוא הטופו. לאיזה מטרה הוא מיועד? אז הפעם מדובר על סטייק. הטופו, מתבשל בדומה לעוף או בשר, ועל כן כאשר נחתוך אותו בצורה נכונה כפי שחותכים סטייק, וכמובן עם תיבול נכון של סטייק ואולי קצת יותר, נוכל להגיע לתוצאה שלא מביישת את הסטייק הטוב ביותר! את הטופו ניתן להכין על מחבת פסים, על המנגל או בכל מקום אחר, ופשוט להנות.
גחלים, מנגל והרבה תיאבון!
ראינו היום 3 תחליפי בשר איכותיים, שלא מביישים את מטבחי הבשר השונים, ומהווים תחליף טעים, מזין וחשוב מכל – בריא. מה עליכם לעשות כדי להנות מהם? לא יותר מדי, בסך הכל ללכת לחנויות הסופר הבסיסיות, לרכוש את המוצרים, וליהנות מארוחה טעימה עם חברים, משפחה ואפילו בן או בת הזוג. בתאבון!