טיפוס הרים: הישראלים כובשים את פסגות העולם

ישראל רושמת הישג משמעותי בשנים האחרונות בתחום של טיפוס מצוקים והרים, כולל תארים בינלאומיים מרשימים מהפסגות הכי נחשבות בעולם. 6500 מעל פני הקרקע זה כבר לא חלום בלתי מושג. אם שואלים את דניאל וולפסון למשל, אז גג הבית בידנו, גג העולם מעולם לא נראה קרוב יותר…

דניאל היא האישה הישראלית הראשונה שכבשה את האוורסט, העפילה עד פסגת ההר והניפה שם את דגל ישראל. יובל שמלא זכה במדליית ארד (באירופה) על הישג מרשים בתחום טיפוס-הובלה. כידוע, הוא גם זכה ב"נינג'ה ישראל" והוא מדורג במקום ה-16 ב'נינג'ה' העולמי. ישראלים מעפילים לפסגות הרים ידועים בכל העולם, לוקחים חלק בהווי של משלחות לקלימנג'רו, למונבלאן, להימלאיה, לפסגות ההרים בקניה ועוד. קליימברים חובבנים וגם מקצוענים, צעירים וצעירות ובוגרים יותר, בכל הגילאים בכל הרמות – ישראל על המפה גם בתחום הזה.

טיול שמתחיל על הקרקע ונגמר על ראש ההר

מסע טיפוס הרים הוא קודם כל טיול לכל דבר. בין אוהבי הז'אנר מדברים הרבה על 'מסע שבע הפסגות', מסע חובק עולם שכולל שבע יבשות ואת שבע פסגות ההרים הגבוהים בעולם, ביניהם: הקלימנג'ארו, אנקנווה, פרונצ'אק ג'איה, ווינסון, מקינלי והר האוורסט. כמובן שיש להכשיר את הגוף בהדרגה לטיפוס הרים, לעבוד על השרירים, על הליכה, על סיבולת לב-ריאה, על הליכה עם משקל על הגב, להכיר תנאי שטח מושלגים וחיים בתנאי קור, קרח ואוויר דליל.

חשוב לטפס תחילה על צוקים והרים נמוכים יחסית, להכיר את פני השטח המגוונים, להכיר שיטות טיפוס שונות, אביזרי טיפוס, אתרי טיפוס שונים בעולם, קהילות טיפוס, ורק אחרי הכנת הגוף והכושר הגופני לפנות אל הגשמת האתגר הגדול, מהקל אל הכבד. אפשר, למשל, לצאת למסע אל פסגות הרים שגובהם 1000-1500 מטר ובהדרגה לעבור להרים גבוהים יותר, עד 5000-6000 מטר מעל לפני הים. התהליך הזה של הכנת הגוף והנפש למסע אל הפסגות הגבוהות בעולם יכול לקחת מספר שנים.

איזה קורסים מוצעים כיום בישראל בתחום של טיפוס?

* קורס מטפסי הרים מתחילים

* קורס הובלה

* קורס הובלה טבעית מקיף

* קורס הובלה ספורטיבי משולב (עם גלישה וטיפוס)

* קורס מערנות (מלשון 'מערה')

איפה מתאמנים בפועל בטיפוס בישראל?

כבר כתבו עלינו "חצי סיכה על מפת העולם", וזה נכון, אבל יחד עם זה יש לנו בישראל הרבה אזורים שבהם ניתן לתרגל טיפוס הרים ומצוקים, המבוקשים שביניהם: הר תבור, הגלבוע, החרמון, אזורים בנגב, אזור ים המלח, הגליל המערבי, גיא בן הינום (ירושלים) מצוק דלתון, נחל זוויתן, ואדי ראם ליד אילת, נחל קומראן ועוד.

איגוד טיפוס הרים (התאחדות הטיפוס בישראל) מכוונים הכי גבוה

בישראל פעיל "איגוד טיפוס הרים" (התאחדות הטיפוס בישראל) גוף שעובד בשיתוף עם הוועד האולימפי בישראל, עם מנהל הספורט ועם פדרציות הטיפוס הבינלאומיות. האיגוד עובד בשת"פ עם מוסדות שונים והוא היחיד בתחום שמוסמך להדרכה בענף הטיפוס בישראל מטעם מכון וינגייט.

איגוד טיפוס הרים אחראי ליזום ולקדם פעילויות לטובת פיתוח וטיפוח הענף בישראל, ביניהן:

* הקמת נבחרת טיפוס שמתמקצעת בתחום, והבלתה לרמה הגוהה ביותר ולתחרויות בינלאומיות

* פיקוח על הצבת מתקנים לטיפוס בפארקים הציבוריים ובמרחבי הטבע ברחבי הארץ

* קידום הבטיחות בענף הטיפוס

* ריכוז תקציבים ותרומות לקידום הענף

* ריכוז הדרכות בתחום הטיפוס, הפעלת אנשי מקצוע בתחום, ניהול בית ספר לטיפוס

* ניהול קהילה מקוונת של מטפסים והפעלת אתר-תוכן לריכוז מידע ופעילות בענף

* הפקת אירועי טיפוס

* הכשרת מדריכים לטיפוס אלפיני

* חינוך לערכים בספורט: שותפות, תחרותיות מכבדת, סיוע לזולת וכך הלאה

* פיקוח שוטף על אתרי טיפוס בישראל ודאגה להתאמתם לפעילות הטיפוס כספורט מפותח בישראל

* קידום יצירת מסלולי טיפוס בשמורות הטבע ואבטחת בטיחותם

* ניהול ההשתתפות באליפות ישראל בענף

* ימי טיפוס חווייתי

* עריכת תחרויות מקומיות ובינלאומיות בתחום הטיפוס

 

רוצים לדעת עוד על מרחק נגיעה מפסגות העולם? כנסו לאתר האינטרנט של התאחדות הטיפוס בישראל:  https://ilca.org.il/rock-3

ישראל רושמת הישג משמעותי בשנים האחרונות בתחום של טיפוס מצוקים והרים, כולל תארים בינלאומיים מרשימים מהפסגות הכי נחשבות בעולם. 6500 מעל פני הקרקע זה כבר לא חלום בלתי מושג. אם שואלים את דניאל וולפסון למשל, אז גג הבית בידנו, גג העולם מעולם לא נראה קרוב יותר...

הוסף תגובה