האם מנוחה עוזרת לפציעות שלנו?

כל מתאמן כנראה חווה לפחות פעם אחת בחייו מצב של פציעה כתוצאה מאימון. לא משנה מה הייתה החומרה שלה, סביר להניח שהיא דרשה פרק זמן כלשהו של הרפיה ומנוחה.

אז גם אם ניצלתם את הזמן למנוחה מוחלטת וגם אם רק חיכיתם לחזור להתאמן ובדקתם את הסיבולת של האזור הפגוע- כדאי לכם לשמוע למה כדאי וחשוב לנוח לאחר אימונים ובייחוד לאחר פציעות.

קודם כל- התשובה היא כן מוחלט. כן! מנוחה עוזרת מאוד לפציעות שלנו והיא אפילו הכרחית כדי שהגוף יחזור לבריאות מלאה. מה הסיבה לכך? ולמה היא כל כך חשובה? במאמר הזה נעבור על כך.

חשיבות המנוחה

הגוף שלנו לא נח במהלך היום. גם אם נדמה שאנחנו לא עושים שום פעילות גופנית כאשר אנחנו יושבים או לא מתאמנים, בפועל הגוף עובד, וקשה. גם כשלא מאמצים את השרירים הם עובדים. כל עוד אנחנו ערים ויושבים, מסתובבים, עובדים ולומדים- הגוף שלנו דרוך ומוכן לעבודה.

הזמן היחיד בו הגוף נח באמת ומרפה את דריכות השרירים הוא במהלך השינה. לכן, במהלך השינה שלנו תהליך ההחלמה של הגוף מואץ והוא יכול לפנות אנרגיה להחלמה ולא לעבודה היומיומית. (מאותה סיבה, למשל, כאשר אנשים עוברים פציעות קשות בתאונות, מעדיפים להשאיר אותם במצב שינה- כדי שהגוף יישאר רפוי ויוכל להחלים ללא המאמץ שנוצר בזמני ערות).

גם ללא קשר לפציעות, חשוב מאוד לתת לגוף זמן מנוחה לאחר אימונים או פעילות גופנית- כדי לתת לגוף זמן להתאושש מהאימון ומהמאמץ שהוא עבר. זו גם הסיבה לכך שחשוב לישון 7-8 שעות בלילה גם אם לא התאמנו קודם- חשוב לתת לגוף זמן לנוח ולהרפות.

מנוחה ופציעות

כמובן, כאשר חווים פציעה קודם כל חשוב ללכת לטיפול אצל איש מקצוע מוסמך, שיתאים תהליך החלמה והתאוששות למקום הפגוע באופן מבוקר ובלי לגרום לנזקים באזורים נוספים שהעומס עלול ליפול עליהם.

לאחר מספר ימי מנוחה מוחלטת לאזור הפגוע, כדאי להתחיל לאמן בעדינות ובהדרגה את האזור והרקמות שסביבו כדי להרגיל אותו חזרה לתפקוד. כמובן, חשוב מאוד להיות קשובים כדי לא להחמיר את הפציעה.

הדבר שהכי יעזור בשלב הזה הוא להקפיד על זמני מנוחה ארוכים בין אימון מבוקר לאימון מבוקר. שילוב של אימונים הדרגתיים יחד עם מנוחה הוא השילוב הכי טוב שיגרום לאזור הפגוע להחלים באופן הכי מהיר ובריא.

סוגי אימונים לאחר פציעה

לא כדאי לחזור לאימונים עצימים לאחר הפגיעה. ניתן להתאמן על אזורים אחרים בגוף אולם בכל מצב כדאי לתת לכל הגוף לנוח כמה ימים להתאושש מהטראומה שעבר, ורק אחר כך לחזור בהדרגה לפעילות.

פעילות גופנית שיכולה להתאים בזמן פציעה תהיה פעילות עדינה ובעצימות נמוכה, כמו יוגה, פילאטיס וספורט בתוך מים. חשוב להיות בקשב לשרירים ולאזור הפגוע כל הזמן- יכול להיות ששרירים אחרים יתעייפו מהר יותר כי הם עובדים קשה יותר במקום האזור שנפגע, ולכן גם אם משך האימון קצר יותר ממה שציפיתם לא להיבהל ולתת לגוף את מה שהוא צריך.

הקשר לתזונה

אי אפשר להכחיש שגם לתזונה יש קשר משמעותי להחלמה מפציעה. פציעה היא טראומה לגוף, וכדי שהוא יוכל לחזור לעצמו, לבנות מחדש את האזור הפגוע ולהתחזק הוא צריך לקבל חומרים שמזינים אותו יחד עם המנוחה.

לכן, לאחר פציעה כדאי להניח לתפריט קיצוני ולאכול כמות קלוריות שהגוף דורש, ואפילו יותר מהכמות היומית הנדרשת, כדי שהגוף ישתמש ביתרה לבנות את החלק הפגוע. זה לא הזמן להתחטבות. בנוסף, חשוב מאוד להקפיד לאכול אוכל בריא ומזין, שיעזור לגוף משני כיוונים: גם באספקת החומרים הדרושים לשיקום וגם בכך שהגוף לא יפנה מאמצים רבים לפירוק ועיכול אוכל כבד, ויוכל להתמקד רק בהחלמה והבראה.

אוכל בריא יכלול בעיקר אכילה של פירות וירקות, עלים ירוקים ואגוזים. מנת החלבון יכולה להיות קטניות, טופו, חזה עוף דל שומן או ביצה קשה. מנת הפחמימה צריכה להיות פחמימה מזינה ומלאה כמו אורז מלא, קטניות, קינואה, כוסמת וכדומה.

בקיצור- שלושת רכיבי המפתח בהחלמה מפציעה הם מנוחה, תזונה נכונה ואימונים מבוקרים. בשילוב של שלושתם, אפשר לעבור את תקופת ההחלמה באופן הכי בריא ולשקם את האזור הפגוע בצורה שהכי טובה לגוף.

האם מנוחה עוזרת לפציעות שלנו להחלים

הוסף תגובה