ישנם אנשים שאוהבים ומתחברים יותר לפעילות גופנית המתקיימות בסביבת חדר הכושר, שם הם יכולים לעבוד על כוח בעזרת מכשירים ואביזרים שונים. לצידם, ישנם כאלו שיעדיפו לעבוד יותר על משקל גוף ולעשות אימונים המבוססים על משקל גוף בלבד כגון מתח ומקבילים. כך או כך, רוב שיטות האימון הנפוצות מבוססות על כוחניות, אנרגיות מתפרצות ועוד. אך מה אם הייתם מגלים שישנה שיטת אימון אשר דוגלת ברוגע ובשליטה של הנפש על השרירים בפרט והאימון כולו? מה אם הייתם מגלים עיקרון שבה אתם לא צריכים כמעט כלום חוץ ממקום אימון בסיסי, אך עדיין יכולים להגיע לתוצאות ולהישגים שאפילו לא חשבתם שאתם מסוגלים להם? הייתם מתעניינים לא? מעולה! כי בדיוק עבור אנשים כמוכם נוצרה ופותחה שיטת ה"פילאטיס".
הכירו את השיטה המיטבית – פילאטיס
אז לפני שנתחיל לדבר על העקרונות עליה השיטה מבוססת, למה היא כל כך טובה, מה המתאמן או המתאמנת יכולים להרוויח ממנה וכמובן תוך כמה זמן רואים תוצאות – בוא נתחיל מלהבין קודם כל מה זה בכלל פילאטיס. אם כן, פילאטיס הינה שיטת אימון אשר בניגוד לשיטות אימון רבות אחרות, מתבססת על הקשר שבין הנפש של האדם לבין הגוף שלו. הדבר בא לידי ביטוי בכך שדרכי ביצוע האימונים מתמקדים ברוגע וביכולת של הנפש לשלוט בשרירים. האימונים מתפרשים לאורך כל הגוף, אך מתמקדים במיוחד בשרירי הגב, הבטן ורצפת האגן.
אלו הם עקרונות הפילאטיס שכדאי שתכירו
שיטת הפילאטיס מבוססת על 8 עקרונות חשובים, המסייעים לה לבוא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר.
עיקרון ראשון – נשימה
נשימה היא מפתח חשוב מאוד בכל תרגיל פילאטיס. הקפידו על נשימות ארוכות ומלאות, כאשר השאיפה מתבצעת לקראת תחילת התרגיל ודרך האף, ועם ביצוע התרגיל עצמו נשפו את האוויר החוצה דרך הפה.
עיקרון שני – ריכוז
חשוב מאוד לשמור על ריכוז במהלך התרגילים על מנת לשלוט בתנועות בצורה נכונה וטובה ככל הניתן. כך, תוכלו לוודא שאתם מבצעים את התרגילים בטכניקה הנכונה.
עיקרון שלישי – התמקדות במרכז הגוף
שרירי הבטן, הנמצאים במרכז הגוף, הם מפתח מרכזי בכל תרגילי הפילאטיס למיניהם. על כן, וודאו כי שרירים אלו מכווצים ומוחזקים פנימה בעת ביצוע כל תרגיל ותרגיל, וכך תוכלו לעבוד על השרירים הנכונים ולייעל את האימון.
עיקרון רביעי – סיבולת
היכולת שלכם לשרוד עוד דקה או עוד שני סטים בתרגיל, נבנית בהדרגה. לכן, דאגו להתאמן לאט לאט בצורה נכונה ובלי למהר או להעמיס על הגוף שלכם שלא לצורך.
עיקרון חמישי – הרפיה
עקרון חשוב מאוד בתחום הפילאטיס הוא נושא ההרפיה והרוגע. חשוב מאוד להגיע לתרגיל כאשר אנו במצב עבודה נינוח וכן שהשרירים שלנו רגועים. הגיעו למצב בו השרירים שלכם אינם רפויים מדיי, אך בו בזמן לא מכווצים וקשים בצורה כזו שתקשה עליכם לבצע את התרגיל. (לאט לאט תלמדו לאזן ותמצאו את הנקודה המושלמת עבורכם).
עיקרון שישי – זרימה
פילאטיס מבוסס על תרגילי זרימה ושטף. נסו לזרום ולמשוך את התנועות במהלך התרגילים, והמנעו ככל הניתן מתנועות חדות ופתאומיות.
עיקרון שביעי – קואורדינציה
בשל השילוב של הנפש והגוף, עולה הצורך בריכוז אך גם בקואורדינציה. את זו, תרכשו לאט לאט ככל שתתאמנו יותר ותהיו מיומנים. בינתיים, התחילו עם להקשיב לגוף שלכם ולעבוד בנינוחות ורוגע.
עיקרון שמיני – איזון
תרגילי פילאטיס דורשים איזון רב. התמקדו בכפות הרגליים וודאו שכל כף הרגל דורכת על הרצפה. לאחר מכן, הרפו והאריכו את הצוואר כך שהכתפיים יהיו רחוקות ממנו ובכך תמנעו מלהפעיל עליו לחץ מיותר.
מה יוצא לי מזה? קצת על היתרונות של הפילאטיס
עכשיו, כמובן שהשאלה הנשאלת בסופו של אימון היא "מה יוצא לי מזה?". אז ככה:
- מראה חטוב ונאה – השרירים לכל אורך הגוף, ובפרט השרירים הבולטים לעין כגון הבטן, האגן, הירכיים, הזרועות והישבן, עובדים בצורה רבה, ועל כן מקבלים מראה חטוב ויפה.
- בריאות הגוף – הפילאטיס מקנה אנרגיות רבות לגוף, מחזק את היציבה, הקואורדינציה ושיווי המשקל, וכמובן מאפשר תנועות רחבות יותר עם החלקים השונים של הגוף.
- בריאות הנפש – אימון פילאטיס נכון ואיכותי, מעניק לגוף שלנו תחושת רוגע, ומשחרר מעלינו עצבים, חרדות ומתח אשר מפריעים לנו במהלך היומיום.
ומה באשר לתוצאות? אז כבר אחרי חודש של אימוני פילאטיס מסודרים וסדירים, תוכלו להתחיל לראות תוצאות, וכמובן שככל שתתמידו כך גם התוצאות יורגשו ויהיו יותר משמעותיות.
