פעילות גופנית קצרה יכולה להאריך את תוחלת החיים שלכם

התדמית של פעילות גופנית ושל אורח חיים בריא היא תדמית שכוללת הרבה עבודה קשה. רוב האנשים, מאמינים כי ביצוע של פעילות גופנית ידרוש מהם זמן רב, מאמץ גדול, ביצוע מגוון רחב של תרגילים וסגנונות כושר שונים, התמדה, מסגרת קשיחה, ועוד.

אך זו לא תמיד חייבת להיות התמונה.
על פי מחקר חדש, שכלל בתוכו סקירה של 16 מחקרי עבר נוספים, חשף כי ניתן להשיג את היתרונות של הפעילות הגופנית, עם מאמץ קטן הרבה יותר.
הסקירה פורסמה בעלון מדעי בשם "British journal of sports medicine", וסקרה מחקרים שונים העוסקים בתרגילי כוח וביכולת שלהם להשפיע על תוחלת החיים.

המחקר הראה, כי פעילות גופנית המיועדת לחיזוק שרירים, גמישות ותנועתיות, האורכת בין 30 ל-60 דקות, יכולה להפחית את הסיכון לתמותה ממגוון סיבות, כולל מחלות לב וכלי דם, סוכרת וסרטן ריאות.

עד כאן נשמע יחסית רגיל ולא מהפכני, אך ישנן שתי נקודות חשובות לגבי הפעילות הגופנית שהמחקר בדק. הראשונה, היא שהפעילות הזו לא כללה שימוש מסיבי במשקולות ובדחיקות, והשנייה היא שהיא התבצעה רק פעם בשבוע. כלומר, על פי המחקר, אין צורך ביותר מחצי שעה- שעה של פעילות כזו בשבוע, על מנת להגיע לאותן תוצאות המפחיתות את הסיכון לתמותה.

מעבר לכך, החוקרים הראו כי התועלת הנובעת מהפעילות עשויה להצטמצם כאשר אנו עוברים את רף ה-60 דקות. כלומר, לא רק שניתן להסתפק בפעילות גופנית מועטה יחסית לאורך השבוע, אלא שזהו תנאי הכרחי על מנת ליהנות מההפחתה בסיכון למוות מוקדם.

אז איך מאמצים את זה בחיים שלנו?

קודם כל, חשוב לשים לב לסוג האימון שאתם מבצעים. המחקר בדק אימוני כוח המיועדים לחיזוק השרירים, יכולת הגמישות והתנועתיות. אל תבחרו באימוני דחיקה ומשקולות בחדר הכושר, שכן הם לא הוכחו כיעילים על פי המחקר.

בנוסף, וודאו כי אתם מקדישים את הזמן המתאים לפעילות הגופנית הזו, אחת לשבוע.
למשל, המחקר הראה כי עבור הימנעות מתמותה מוקדמת כתוצאה ממחלת הסוכרת, התוצאה הגבוהה ביותר מגיעה במהלך אימון של 60 דקות בשבוע.
עבור מחלות אחרות, הנתונים היו אחרים, ובהן ניתן לבצע פעילות גופנית של בין 30 ל-60 דקות, ללא הכרח להגיע לזמן המקסימלי.

דבר נוסף שהמחקר בדק, הוא ההשפעה של השילוב של פעילות אירובית, בנוסף לתרגילי הכוח.
על פי המחקר, שילוב זה מניב גם הוא תוצאות טובות, כאשר הוא איפשר להוריד את הסיכון לתמותה ממחלות כלי דם בהיקף של 46 אחוזים, מסרטן בהיקף של 28 אחוזים, ומכלל הסיבות יחד, בהיקף של 40 אחוזים.

המספרים המדהימים הללו יכולים לגרום לכל אחד, לאזור מעט מוטיבציה ולשלב ביצוע של תרגילי כוח במהלך חיי היום יום שלו. ההשקעה הנדרשת אינה מאוד גדולה, וכוללת זמן מועט ואימונים שאינם האינטנסיביים ביותר, אך התוצאות יכולות להיות מדהימות.

איך ביצעו את המחקר?

מהימנותו של המחקר ניכרת מאוד באופן הביצוע שלו. לעתים, ישנם מחקרים המסיקים מסקנות על סמך מספר מועט של נבדקים, אך כאן מדובר על בין 4,000 ללא פחות מ-480,000 נבדקים, בכל אחד מן המחקרים, שנסקרו במחקר הנוכחי.

כמות זו הינה כמות גדולה ביותר של נבדקים, שעליה ניתן להסיק מסקנות בבירור.
טווח הגילאים אף הוא היה נרחב ביותר, ונע בין 18 ל-97, כך שגם מהבחינה הזו, לא מדובר במאפיין של שנים מסוימות לאורך החיים, אלא בתופעה מהימנה ואמיתית.

דבר נוסף שייאמר לזכותם של המחקרים ויעיד על אמינותם, היא אורך זמן המעקב שלהם אחר הנבדקים. במחקר הארוך ביותר, המעקב נמשך לאורך לא פחות מ-25 שנים. עם זאת, חשוב לציין כי כלל המחקרים התבססו על הערכות סובייקטיביות של המשתתפים בדבר פעילות חיזוק השרירים שלהם, ולא כללו פעילות סדורה במעבדה.

לסיכום, על פי כותבי הסקירה, השילוב של חיזוק שרירים ושל פעילות אירובית יחד, הוא האפקטיבי ביותר ויכול לתרום רבות למניעת תמותה מוקדמת, ממגוון רחב של מחלות. על פי המחקר, ניתן לראות כי אין צורך בהשקעה של שעות על גבי שעות על מנת להשיג את התוצאה, וניתן להגיע להפחתה בסיכונים גם באמצעות פעילות גופנית קצרה יחסית, המתבצעת בכל שבוע.

אימון קצר מאריך תוחלת חיים

הוסף תגובה