4 איברים בגוף שכולנו מזניחים במהלך האימונים

הרבה אימונים ממותגים כאימונים ש"עובדים על כל הגוף", ומבטיחים עבודה אינטנסיבית וכוללת. לעיתים, אף מתאמנים רבים מדווחים על תחושה שכל הגוף שלהם השתתף במאמץ במהלך אימון ספורט מסוים. ברוב המקרים, גם מי שמתאר כך אימון מסוים, לא מתכוון לאימון שכולל באמת את כל חלקי הגוף. ההגדרות האלה מתכוונות בדרך כלל בעיקר לשרירי הליבה, כדוגמת שרירי הישבן, הזרועות, הרגליים והבטן.

אך מה לגבי שאר הגוף שלנו? ישנם עוד חלקים רבים בגוף, שרובנו נוטים להזניח ולא משלבים אותם בשגרת הכושר והבריאות שלנו.

אז אם אתם מעוניינים ביצירה של שגרת כושר שבאמת כוללת עבודה על כל הגוף, ולסגל אורח חיים בריא עבור כל מערכות הגוף החשובות, חשוב שתשימו לב לאיברים נוספים.

ריכזנו עבורכם רשימה של המקומות שפשוט אין סיכוי שחשבתם עליהם כשתכננתם לבנות לעצמכם את אורח החיים הבריא המותאם לכם.

  1. המוח

    המוח הוא כמובן אחד מהאיברים החשובים והמרכזיים בגוף האדם, אך נדיר למצוא אותו בתכניות לאימוני כושר מסודרים.
    כידוע, תפקודו התקין של המוח הולך ונשחק לאורך השנים. הסיבות לכך הינן רבות ומגוונות, ויכולות להיות קשורות לגורמים גנטיים או סביבתיים שונים, אך אין ספק כי התערבות סביבתית יזומה כדוגמת שמירה על אורח חיים בריא הכולל שינה סדורה, תזונה נכונה והפחתת לחצים, יכולה להפחית נזקים מסוג זה, או לפחות להאט אותם.
    לכן, חשוב מאוד לא לשכוח את המוח כאשר אנו חושבים על יצירת מסגרת לאורח חיים בריא יותר.
    ישנם תרגילים המאפשרים התערבות סביבתית יזומה בדיוק לצורך זה, כאשר רובם מאמנים את מה שנקרא "האלסטיות של המוח", כלומר היכולת הדינמית של המוח להתאים את עצמו למצב ולסגל מיומנויות חדשות באופן מהיר ויעיל, ולהתמודד בהצלחה עם אחסון של זיכרונות ופרטי מידע חדשים.

  • אז מה אפשר לעשות?
    אימוני המוח הם כמובן לא אימוני כושר, אלא אימונים מחשבתיים כדוגמת למידה של שפה חדשה, ניווט במקומות לא מוכרים, אימוץ תחביב חדש הדורש מיומנות מסוימת כמו נגינה או סריגה.
    למי שמעוניין לעבוד על המוח בצורה אלטרנטיבית יותר, ניתן לבצע אימוני מדיטציה ומיינדפולנס על מנת לשפר את יכולות המוח.
  1. הריאות

    הריאות שלנו אמונות על סיפוק החמצן לכל הגוף, ולכן השמירה עליהן ועל תפקודן התקין חשובות הן לחיים בריאים נורמטיביים והן לשיפור היכולות הספורטיביות. גם כאן, לאורך השנים ובפרט החל מגיל 35, חלה התדרדרות במצבן של הריאות וביכולת שלהן לספק חמצן בצורה מיטבית, מה שמשפיע על תפקודם של איברים נוספים, אשר נאלצים לצמצם את יעילותם בעקבות הקושי בקבלת חמצן בכמות מספקת.

  • אז מה אפשר לעשות?
    את הריאות נאמן בעזרת שיפור סיבולת הלב-ריאה, המתאפשר בעת עיסוק בפעילות אירובית. הפעילויות האירוביות האפשריות הינן מגוונות וכוללות ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים וכדומה, כך שאין כאן תירוצים. הפתרון הוא מאוד פשוט- אז אל תזניחו את הריאות שלכם.
  1. פרקי הידיים

    אזור זה חשוב בעיקר עבור אנשים המקפידים על אימוני כושר באופן כללי, שכן המפרקים הינם אזורים רגישים הנוטים לגרום לפציעות ספורט ולכאבים.
    פרקי הידיים נוטים להיות מוזנחים אף בהשוואה לשאר המפרקים כדוגמת הברכיים, שכן לא הרבה מתאמנים מרגישים את הלחץ והמאמץ שמופעל בהם.

  • אז מה אפשר לעשות?
    הוסיפו כמה עשרות שניות בחימום הפותח את האימון ובמתיחות הסוגרות אותו, לפרקי הידיים. ניתן למתוח אותם בעזרת הושטה של היד קדימה ומשיכה של האצבעות כלפי מטה, או לבצע סיבובים לכיוונים השונים.
  1. בהונות

    כן כן, אפילו את הבהונות לא ניתן באמת להזניח, ויש גם לחיזוקם חשיבות במהלך שגרת הכושר שלנו. מאחורי הבהונות נמצאות עצמות המסרק, שחלק גדול ממשקל הגוף מוטל עליהן. בעקבות כך, גם עצמות אלו משתתפות במאמץ בעת שהגוף מבצע תרגילים או אימונים שונים. עצמות המסרק נושאות בנטל הזה במשותף עם שרירים נוספים ועצמות נוספות הנמצאים באזור של כף הרגל ושל הקרסול.
    ההשלכות הצפויות להזנחה של האזור הזה עשויות להיות אובדן של גמישות התנועה, וריבוי של פציעות ספורט ושל כאבים כרוניים.

  • אז מה אפשר לעשות?
    אימון פשוט של "פלקס" ו"פוינט" יכול לפתור את הבעיה. יש לבצע את התרגיל בסמוך לאימון, לפניו ולאחריו.
4 איברים שמזניחים בזמן אימון

הוסף תגובה