חדרי הכושר כיום הינם נפוצים במיוחד, וקיימות רשתות רבות בפרישה ארצית רחבה. הסיבה לכך היא בעיקר השילוב בין המודעות ההולכת וגדלה, לאורח חיים בריא ולחשיבות של פעילות גופנית בחיי היום יום שלנו, לבין מזג האוויר החם במיוחד שמאפיין את מדינת ישראל, מה שמונע מרוב המתאמנים לבצע אימונים בחוץ או בכל מקום אחר שאינו חדר כושר ממוזג.
היתרונות של אימונים בחדר כושר הם רבים, והוא מאפשר עוד הרבה מעבר להיותו מקום לביצוע האימונים שלכם.
היתרון הראשון, והחשוב ביותר, הוא הליווי המקצועי שתקבלו בחדר כושר. פעמים רבות, כאשר אנו מבצעים פעולות ספורטיביות, אנו עושים זאת בצורה לא יעילה, כלומר נזקקים להקדיש יותר מאמץ ויותר זמן על מנת להגיע לתוצאות שהיינו יכולים להגיע אליהן בקלות יותר, או אפילו בצורה שאינה נכונה, מה שמכניס אותנו לסיכון גדול יותר לפציעות ספורט ולפגיעה בגופנו.
הדבר נכון גם בנוגע לתרגילים באופן נקודתי, אותם אנו לא מבצעים טוב מבחינת הגוף, וגם לשגרת אימונים, אותה אנו בונים לעתים בצורה לא טובה, שכוללת אימונים לא מאוזנים או לא מספקים.
בחדר כושר, תוכלו לקבל ליווי של גורמים מקצועיים, שיעזרו לכם בראש ובראשונה לבנות מערכת אימונים אישית, בהתאמה למשקל גופכם, לרמת הכושר הגופני הנוכחית שלכם, ולרצונותיכם. גם בנוגע לביצוע התרגילים עצמם, מדריכי הכושר בחוגים השונים יוכלו להדריך אתכם בצורה שתאפשר לכם לבצע את התרגיל בצורה מושלמת, והם אף יוכלו לפקח ולראות שאתם אכן מבצעים אותו כשורה.
יתרון נוסף, וחשוב לא פחות, הוא המגוון שחדרי הכושר מציעים. הם בנויים בצורה כזו שתאפשר לכם לשלב בין כל האלמנטים החשובים בשמירה על כושר, כגון עבודה על הגמישות, עבודה אירובית על סיבולת לב הריאה, ועבודה אנאירובית על השרירים באמצעות אימוני כוח.
גם תחת כל קטגוריה, תוכלו למצוא בחדר הכושר מגוון רחב של מכשירים או חוגים שונים שמיועדים עבור אותה מטרה, אך עובדים בצורה אחרת. כך, המגוון מאפשר לא רק שמירה על כל האלמנטים החשובים של הכושר הגופני, אלא גם על העניין שלכם במהלך שגרת האימונים, על ידי זה שאתם תמיד יכולים לשנות, להחליף, ולרענן אותה.
טיפים לאימון כושר בחדר כושר
כאשר מבצעים אימון בחדר כושר, חשוב לשמור על כמה עקרונות כלליים, על מנת לאפשר לאימון להיות בריא ויעיל, ולהשיג את כל מטרותיו מבלי לפגוע בגופנו או להסתכן בפציעות. לכן, ריכזנו עבורכם מספר טיפים, שיעזרו לכם לבצע אימון כזה.
- תזונה – מעבר לצורך להקפיד על תזונה נכונה במקביל לשמירה על הכושר על מנת לשמור על אורח חיים בריא, ישנן מספר התאמות בתזונה שיש לבצע סביב זמן האימון. כך, לפני האימון מומלץ לאכול ארוחה קלה, שכוללת שילוב בין פחמימות לחלבונים. לא כדאי להתאמן על בטן ריקה, אך מצד שני ארוחה סמוכה מדי לאימון עלולה להכביד על הגוף ולהקשות עלינו לבצע את האימון, ולכן נקפיד על ארוחה קלילה בטווחי הזמן האלו. לאחר האימון, דווקא מומלץ לאכול ארוחה שסמוכה אליו, תוך הקפדה על מנת חלבון מספקת בה, שכן הוא זה שמאפשר לרקמת שריר להיבנות.
- הדרגתיות – אימון טוב לא מתחיל בעצימות הגבוהה ביותר שאתם מסוגלים לה, אלא מתקדם אליה לאט לאט תוך כדי התקדמות האימון. התחילו בעצימות נמוכה יחסית באמצעות חימום, ולאחר מכן המשיכו לחלקים שדורשים יותר כוח. כך, תוכלו להימנע מעומס פתאומי ומזיק לשרירים.
- שילוב ומגוון – מומלץ מאוד להקפיד על שגרת אימונים שכוללת מספר סוגי אימונים, ולא רק אימון אחד. הדבר אמור במיוחד לגבי שילוב בין אימונים אירוביים לאנאירוביים, שכל אחד מהם מספק דברים שונים לגוף, שזקוק לעבודה על כל אחד מהאלמנטים.
- משך ותדירות האימון – עבור אימונים אירוביים, הקפידו על 3 אימונים בשבוע, בסך כולל של כ-150 דקות שבועיות. עבור אימונים אנאירוביים, מספיקים שני אימונים שבועיים.
- הקשבה עצמית – חשוב מאוד להקשיב לעצמכם ולגוף שלכם. רק אתם יודעים לומר מתי אתם לא מתאמצים, ולפיכך לא מפיקים הרבה מהאימון, ומתי אתם דווקא מתאמצים יותר מדי וזקוקים למנוחה או להורדת עצימות. הקפידו להגיע למצב בו אתם מרגישים את העלייה בקצב הדופק ואת ההתנשפות, אך לא ברמה מוגזמת.