פעילות גופנית עם המשפחה? יש לנו טיפים בשבילכם

חשבתם פעם לעשות פעילות גופנית יחד עם המשפחה שלכם?

מרביתנו נוטים לשייך פעילות גופנית לחדר הכושר, לקבוצות אימון מיוחדות או לפעילות יחידנית. אבל מה עם לעשות אימון יחד עם המשפחה שלכם? זוהי הזדמנות להתחבר אל הילדים ובן הזוג מזווית מעט שונה ולהרכיש לילדים מיומנויות חשובות, בנוסף להנאה מהאימון המשותף.

יש גם חשיבות עצומה להשפעה החינוכית על הילדים בפעילות כזו. אם הם רואים את ההורים עושים פעילות גופנית איתם וגם נהנים מכך, גדלים הסיכויים שהם יגדלו להיות פעילים גופנית ובעלי אורח חיים בריא.

אז איך כדאי לעשות פעילות גופנית באופן משפחתי באופן שכולם ירוויחו ממנו את המקסימום? נעבור כאן על כמה דגשים חשובים.

לפני שמתחילים

הדבר הכי חשוב שצריך לשים לב אליו לפני שמתחילים הוא שצריך שהפעילות תהיה מותאמת לילדים ולגילם. האימון או הפעילות צריכים להיות בקצב וברמה שילדים מסוגלים לעמוד בה וליהנות ממנה.

זכרו שאתם לא מאמני הכושר של הילדים שלכם, ולכן כדאי לכם להיות זהירים ולא לדחוק בהם מידי לבצע אימונים קשים או שנדמה להם שהם מעבר ליכולתם. האימון המשפחתי נועד לכושר, אך גם נועד לכיף, לגיבוש ולהטמעת אורח חיים בריא ואתם לא רוצים שהילדים יצאו בתחושות קשות ממנו.

יתר על כן, אם הרמה תהיה גבוהה מידי והילדים לא ייהנו יהיה קשה מאוד להתמיד בפעילות המשפחתית לאורך זמן.

היציאה לדרך

כאשר מתחילים, צריך לעשות את הצעד הגדול שמביא את ההחלטה לעשות את האימון המשפחתי אל הפועל. אפשר לעשות זאת באופן חגיגי, למשל לרכוש יחד עם הילדים בגדי ספורט ולהכין אותם, ואפשר פשוט לצאת לפעילות.

חשוב לזכור שיש לבצע את התחלת האימונים באופן מתון. כדי להרגיל אתכם ובעיקר את הילדים לשגרה החדשה, וכדי לתת לגוף שלהם, שהוא עדין יותר, להסתגל לאתגר הפיזי.

אפשר לצאת לפעילות גופנית עם הילדים בכל גיל. לא צריך לחכות שהם יגדלו, יש אפילו יתרון בהתחלה בגילאים צעירים מאוד, שכן הדבר ייכנס להרגלים המשפחתיים וכשהם יגדלו הם יהיו רגילים אליו ולא יביעו אנטגוניזם. בנוסף, פעמים רבות ילדים בגילאי 11-12 כבר לא ירצו לעשות פעילות גופנית עם ההורים, ולכן כדאי לנצל את הזמן כשהם צעירים.

חשבו לאיזה סוג פעילות הילדים שלכם יתחברו- הליכה? שחיה? רכיבה על אופניים? משחקי כדור?

דגש על הילדים

הקפידו שהדגש יהיה קודם כל על הילדים ומידת ההנאה שלהם מהאימון ומהסיטואציה המשפחתית. הפוקוס יכול ללכת בקלות אל הפעילות הפיזית עצמה ובכך הילדים יכולים להרגיש שלא רואים אותם מספיק.

כמו כן, אם אתם רוצים שהילדים שלכם באמת יעשו פעילות גופנית בזמן הזה עליכם לעשות אותה גם כן ולשמש כדוגמא- הילדים לא ירצו להרגיש שאתם מעבירים להם שיעור ספורט, ואת הדוגמא הכי טובה לאורח חיים בריא הם ייקחו מכם כשהם יראו אתכם פעילים ונהנים יחד איתם. גם במישור הפרקטי- סיכוי גדול שילד יסרב לעשות פעילות גופנית בחוץ בסיטואציה משפחתית כאשר הוא היחיד שמבצע אותה.

הדבר נכון גם לגבי אימונים שאינם משפחתיים, אם הילד שלכם הולך לחוגי ספורט רבים אבל בבית הוא רואה שאתם לא מספיק פעילים גופנית ומתאמנים סיכוי נמוך שהוא ימשיך להתאמן ולהיות פעיל גופנית גם בגיל מבוגר.

אם קשה לכם לצאת לאימונים המשפחתיים, אתם יכולים להעביר את המקל אל הילדים. ברגע שהיוזמה מגיעה מהם הרבה יותר קשה לבטל את הפעילות בתירוצים שונים. כדי שהיא לא תתמסמס, אתם יכולים להגדיר להם מראש מתי אפשר לצאת לפעילות גופנית משותפת ושהם יבחרו זמן, אפילו שבוע מראש. כך הם יצפו לכך ואתם תדעו שכבר התחייבתם.

יתרונות משמעותיים

לפעילות גופנית משפחתית יש יתרונות רבים, לא רק בהיבט המשפחתי.

במיוחד בזמן הנוכחי ילדים נוטים לבלות שעות רבות מול מסכים במקום לשחק בחוץ, להוציא אנרגיות ולהיות פעילים גופנית. גם אם הם יכולים להיות מעוניינים במשחקים בחוץ, צריך לרתום אותם לכך, לפתוח להם את האפשרויות ולהכניס לתוך עולם המושגים שלהם את האופציה בכלל של פעילות גופנית בחוץ. אימונים משפחתיים הם דרך מעולה לכך.

פעילות גופנית גם מעלה את הביטחון העצמי של הילדים. הם לומדים להכיר את הגוף שלהם, את היכולות שלו וכך לאט לאט לבטוח בו ולהרגיש בו בנוח.

אימון משפחתי

הוסף תגובה